Meteoroloji kar uyarısı verdi! 28 il için şiddetli yağış raporu!

Meteoroloji kar uyarısı verdi! 28 il için şiddetli yağış raporu!

Hava durumu tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü için 22 il; pazartesi günü için ise 28 ilde kar yağışı uyarısında bulundu.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri de vatandaşlar için çok daha önemli bir hal oldu. Özellikle son birkaç yıldır kışın geçmişe göre daha geç başladığı Türkiye’de özellikle batı kesimde henüz tam bir anlamıyla soğuma başlamadı. İç kesimler ve yüksek bölgelere sahip olan yurdun doğusunda kış daha sert hissedilmeye başlanmışken; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bu yılın ilk yoğun kar yağışına ilişkin tahminler de geldi.

Yeni yıl öncesinde havanın durumunu merak eden vatandaşlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş günlük yurt geneli hava durumu tahmin raporunu yayınladı. 25 Aralık 2022 Pazar gününden itibaren kar bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü 22 il; pazartesi günü ise 28 ilde kar yağabileceğini bildirdi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu illeri de tek tek açıkladı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HAVA DURUMU RAPORUNU YAYINLADI

Türkiye geneli başta olmak üzere her il için saatlik, günlük ve beş günlük hava durumu raporu yayınlayan ve çeşitli tahminlerde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yayınladığı hava durumu raporuyla yurt genelinde yağış beklemediğini belirtti. Daha çok parçalı bulutlu bir hava bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batı ve güney kesimleri için ise çok bulutluluk uyarısı yaptı.

kar-yagacak-avazturk.jpg

İç kesimlerde sis ve pus beklentisi taşıdığını bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar uyarısı da verdi. Pazar gününe kadar açık bir hava bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar ve pazartesi gününün bazı iller için karlı geçebileceğini ifade etti. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağacağını tahmin ettiği illeri de açıkladı.

PAZAR GÜNÜ 22; PAZARTESİ GÜNÜ 28 İLDE KAR BEKLENİYOR

Tahminlerini duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için kar uyarısı da verdi. Pazar günü için 22 ilde kar uyarısı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi günü için ise 28 farklı ilde kar yağışı gerçekleşeceğini tahmin etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre pazar ve pazartesi kar yağacak iller şunlar:

Pazar: Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane.

Pazartesi: Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan.