Meteoroloji'den o iller için hafta sonu uyarıları geldi! Şiddetli kar yağışı gelecek çok etkili olacak

Meteoroloji'den o iller için hafta sonu uyarıları geldi! Şiddetli kar yağışı gelecek çok etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yaptığı son dakika açıklaması ile birlikte 10 il için kritik uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'den o iller için hafta sonu uyarıları geldi! Şiddetli kar yağışı gelecek çok etkili olacak - Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yaptığı son dakika açıklaması ile birlikte 10 il için kritik uyarılarda bulundu. Genel müdürlük tarafından gelen açıklamalarda; Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Hatay ve Kilis için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ciddi uyarılar yapmaya devam ederken bu süre sonrasında da akşam saatleri itibariyle bölge batısından itibaren beklenen yağışlar ile ilgili Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Mardin çevreleri ile birlikte Diyarbakır'ın güney bölgelerine kuvvetli ortalama (5-20 cm) Şırnak ve Hakkari çevrelerine ise yer yer yoğun olmak üzere ortalama (20 santimetre üstü) kar olması beklentileri yer alıyor.

Hatay ve Kilis şehirlerinde ise bölge yükseklerinde ki kuvvetli bir şekilde karla karışık yağmur ve kar beklentisi oluştu. Uzmanlar tarafından uyarılar peş peşe yayınlanırken bu süre içerisinde bölge valilik ve kaymakamlıklar tarafından da açıklamalar geliyor.

Türkiye genelinde bu yağışların; yarın öğle saatleri itibariyle bölgelerin batısı ve gece saatlerinde ise bölgelerin doğusunda etkilerini de kaybedeceği tahminleri gerçekleştirildi.

Ülke geneli buzlanma ve don olaylarına da bağlı olarak ulaşımlarda aksama ile birlikte kar yağışı olan bölgelerde de yer yer tipi görülmesi ve bu olumsuzluklara dair de dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarıları da yer aldı.