Rekabet Kurulu aykırı hareket eden TMMOB mühendislerine idari para cezası

Rekabet Kurulu aykırı hareket eden TMMOB mühendislerine idari para cezası

Rekabet Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği temsilcili 10 elektrik mühendisi hakkında yürütülen soruşturmayı sonuçlandırdı.

Rekabet Kurulu aykırı hareket eden TMMOB mühendislerine idari para cezası - Sektör bazlı piyasanın şekillenmesinde kar amaçlı aykırı harekete eden gerçek ve tüzel kişiler teşebbüsler hakkında soruşturma başlatan Kurul, 10 üyeye 24 bin ile 20 bin lira arasında idari para cezası uygulamaya karar verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Alanya İlçe Temsilciliği’ne üye bir grup elektrik mühendisinin asgari fiyat belirlemek yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

Kararda, 20.10.2022 tarih ve 22-48/699-M sayılı kararı ile açılan soruşturmanın, tarafça sunulan uzlaşma metninin Rekabet Kurulunun 05.01.2023 tarih ve 23-01/25-11 sayılı kararı ile kabul edilmesiyle birlikte, sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Bilindiği üzere, 16.06.2020 tarihli ve 7246 sayılı Kanun’la 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 43. maddesinin beşinci fıkrasına getirilen değişiklikle rekabet hukuku mevzuatına kazandırılan uzlaşma uygulaması kapsamında Kurul, ilgililerin talebi üzerine veya resen, soruşturma sürecinin hızlı bitirilmesinden doğacak usuli faydaları ve ihlalin varlığına veya kapsamına ilişkin görüş farklılıklarını göz önüne alarak uzlaşma usulünü başlatabilmekte ve soruşturmanın sonlandırılmasına karar verebilmektedir.

20 BİN İLE 24 BİN LİRA ARASI İDARİ PARA CEZASI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Alanya İlçe Temsilciliği’ne Üye 10 Elektrik Mühendisi Hakkında Yürütülen Soruşturmaya İlişkin Nihai Kararın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 49. Maddesi Uyarınca Açıklanması,

'Tunahan SOLAKOĞLU (Solakoğlu Enerji Mühendislik İnş. Turz. ve Tic. Ltd. Şti.) b) Alanya Sistem Mühendislik Elektrik Proje Taahhüt İnşaat Turizm ve Sanayi Ltd. Şti. c) Fatih AKÇOCUK (Mgka Mim Müh. İnş. Malz. Yen. Enerji Işık ve Ses Sis. İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti.) d) Ahmet Batuhan BURAKÇIN (Fermion Enerji Mühendislik Taah. Tic. Ltd. Şti.) e) Murat Fevzi YILDIZ f) Mustafa YETGİN (Projem Mühendislik) g) Selman ŞAHİN h) Tuncay Bilsay ERGÜN (4T Mühendislik) i) Emre TAŞÇI j) Hakan PEKUYGUN (Afra Enerji)'

unvanlı teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine dair karar verildi.