Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Hayatını kaybeden kişi sayısı 22 bini geçti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Hayatını kaybeden kişi sayısı 22 bini geçti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem nedeni ile hayatını kaybeden kişi sayısının 22 bini geçtiği öğrenildi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından binlerce vatandaşımızın enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği haberleri gelmeye başladı. Durum bu şekilde olunca da Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekipler tarafından 10 ilde arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Bu çalışmalarda ilk saatlerden itibaren pek çok vatandaş yapılan çalışmalarda yakınlarının enkaz altından kurtarılması için yapılacak olan çalışmaları da yakından takip etmeye başladı. Bu çalışmalarda hayatını kurtulan her can için tüm Türkiye sevinirken bir yandan da enkaz altından hayatını kaybetmiş şekilde çıkarılan vatandaşların sayısı da artmaya başladı.

Son olarak da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısının 22 bini geçtiği ifade edildi. Hala enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın da olduğu bilinirken, hem hayatını kaybeden hem de yaralanan vatandaşların sayısı şu şekilde açıklandı;

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI!

Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi; "Şu ana kadar 22 bin 327 vatandaşımız hayatını kaybetti, 80 bin 278 insanımız yaralandı."

Bu açıklamaların yanı sıra da bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da hasar gören binaların sayısı da açıklandı. Bakanlık tarafından elde edilen son verilere göre 10 ilde 7 bin 584 yıkık ya da acil yıkılması gereken yapı, 12 bin 617 ağır hasarlı bina tespit edildiği ifade edildi. Bölgede çalışmaların ise devam ettiği biliniyor.