Sinop Durağan'da Bir Çocuğun Trajik Ölümü: Av Tüfeği Kazası Can Aldı

Sinop Durağan'da Bir Çocuğun Trajik Ölümü: Av Tüfeği Kazası Can Aldı

Sinop'un Durağan ilçesinde yaşanan talihsiz bir av tüfeği kazası, 11 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtı. Olayın detayları, soruşturma süreci ve alınması gereken önlemler üzerine bir inceleme.

Sinop'un Durağan ilçesinde yürek burkan bir olay gerçekleşti. 11 yaşındaki E.K., akrabalarının evinde oynadığı sırada av tüfeğinin kazara ateş alması sonucu hayatını kaybetti. Olayda ev sahibi Uğur K. "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklandı.

Olay Nasıl Gelişti?

Edinilen bilgilere göre, olay Durağan ilçesi Merkez Mahallesi'nde yaşandı. 11 yaşındaki E.K., kardeşleriyle birlikte oynamak için akrabaları Uğur K.'nin evine gitti. Çocuklar evin bahçesinde oynarken, evin içerisinde bulunan av tüfeğinin kazara ateş aldığı ve E.K.'nin vurulduğu öğrenildi.

Yaşam Mücadelesi Sonuçsuz Kaldı

Ağır yaralanan E.K., ilk olarak Durağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından E.K., Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumunun kritik olması nedeniyle E.K., Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Tüm çabalara rağmen E.K., kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili evde bulunan diğer çocukların ifadelerine başvuruldu. Ev sahibi Uğur K. ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarılan Uğur K., "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklandı.