Yaşanan depremden sonra gözler İstanbul’a çevrildi! Ancak o ilde işler daha da karışık bir halde…

Yaşanan depremden sonra gözler İstanbul’a çevrildi! Ancak o ilde işler daha da karışık bir halde…

Yaşanan 6 Şubat depremlerinden sonra birçok ilde çeşitli önlemler alınmaya başlandı. 6 Şubat depreminden sonra gözler büyük Marmara depremine çevrilmişken Karadeniz’den açıklamalar geldi.

6 Şubat depremi 11 ili etkileyen ve birçok kayba sebep olan büyük bir felaketti. Yapılan binaların depreme uygunsuzluğu ile birçok can ve mal kaybolmuş yitirilmişti. Bunun üzerine yaşanan deprem sonrasında birçok ilde olası depremlere karşı önlemler alınmaya başlandı. 6 Şubat depreminden sonra gözlerin korkutucu Marmara depremine odaklanmasının ardından bu sefer açıklamalar Karadeniz’den geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Karadeniz bölgesinde yönetmeliğe uygun olmayan çok bina var

6 Şubat depreminden sonra birçok bölgede başlayan çalışmalar Ordu ilinde de başladı. 11 ilin zarar gördüğü ve etkilendiği o büyük depremden sonra bölgelerde bina incelemeleri ve olası depremlere karşı önlemlerin alınmaya başlanması ile ilgili projeler ve uygulamalar başlatıldı. Bu kapsamda da Ordu ilinde 3 ilçesinde 13 bin 250 binanın incelemeleri detaylı bir şekilde yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda ise birçok binanın yönetmeliğe uymadığı tespiti yapıldı.

Ordu’nun 3 ilinde yapılan bina incelemelerinde açıklanan verilere göre 13 bin 250 bina incelemesi yapıldı. Bu binalardan 9 bin 886 tane binanın yönetmeliğe uymadığını ve herhangi bir depremde çok büyük kayıplara sebep olabileceği açıklandı. Bununla berber 204 binaya da kiriş ve kolonlarla önlemlerin alındığı belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda il genelinde çalışmaların %20’sinin tamamlandığı belirtilirken çalışmaların devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Konu ile ilgili açıklamalar yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Demirhan Güzel, yaptığı açıklamalarda kent içerisindeki konutların %70’nin risk oluşturduğunu belirterek; "İlimiz 3'üncü derece deprem bölgesi ve aynı zamanda da üst bölgelerimiz Mesudiye, Akkuş, Korgan bölgesi Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndan geçmesi nedeniyle, şehrimizde, nasıl bir yapı stokumuzun olduğunu, binaların hangi aşamada olduğunu belirlemek için çalışma başlattık. Şehrimizi afetlere nasıl dirençli hale getirebileceğimiz noktasında titiz bir çalışma yürüttük. Dedi.