Yeşilçam’ ın Yeşil Gözlü Ahu’ su Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ ın Yeşil Gözlü Ahu’ su Hayatını Kaybetti

Ahu Tuğba, Yeşilçam sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak 69 yaşında hayatını kaybetti. Astım hastalığıyla uzun süredir mücadele eden Tuğba'nın vefatı, sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu.

Yeşilçam sinemasının efsane isimlerinden Ahu Tuğba, 69 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir astım hastalığıyla mücadele eden Tuğba, Amerika’da kızı Anjelik ile birlikte yaşadığı evinde sabah saatlerinde fenalaşarak vefat etti. Ölüm haberi, sanat dünyasını ve sevenlerini derinden sarstı. Kızının polise haber vermesiyle ortaya çıkan bu acı kayıp, Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından birinin daha aramızdan ayrılmasıyla sonuçlandı.

Ahu Tuğba Biyografisi

Asıl adı Canan Ahu Tuğba olan güzel oyuncu; 13 ağustos 1959 yılında istanbul’ da zengin bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Atatürk kız ortaokulunda eğitim gören oyuncu liseyi bitirdikten sonra ünlü yönetmen ve metin yazarı olan Metin Erksan’ la tanışması sonucunda oyunculuk kariyerinin dönüm noktasına girmiş oldu. Bir çok kez filmlerde rol alan ahu tuğba 10 kez evlenip ayrıldı. Anjelik adında bir kızı bulunuyor.

ahu-tugba.jpgahu-tugba1.webpahu-tugba2.webpahu-tugba3.jpgahu-tugba4.webpahu-tugba5.webp