Ahu Tuğba'nın Cenazesi 27 Gün Sonra İstanbul'a Özel Tabutla Uğurlandı

Ahu Tuğba'nın Cenazesi 27 Gün Sonra İstanbul'a Özel Tabutla Uğurlandı

Ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba, 1 Eylül'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde hayata veda etmişti. Cenazesi, Türk Hava Yolları'nın Miami-İstanbul seferini yapan uçakla, tam 27 gün sonra İstanbul'a getirildi.

Kızı Anjelik Calvin, annesinin cenazesi için yapılacak olan merasimi sosyal medya üzerinden duyurdu ve Teşvikiye Camii'nde öğle namazıyla birlikte defin işlemlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Uzun bir bekleme sürecinden sonra getirilen Ahu Tuğba'nın cenazesi, çelik tabutla taşındı.

Cenaze İşlemleri Uzun Süre Bekletildi

Ahu Tuğba'nın cenazesi, ölüm nedeni olarak otopsi raporunun alınmasının gerekli olması nedeniyle 'şüpheli ölüm' kategorisinde değerlendirildi. Bu sebeple, cenazesinin ülke dışına çıkarılması otopsi raporu alınmadan mümkün olmadı. Daha sonra otopsi raporu çıkarılmış olsa da Adli Tıp Merkezi'nin müdürünün izinde olması nedeniyle cenaze bir süre daha Miami'de bekletildi. Anjelik Calvin'in ABD pasaportunun yenilenmesi sürecinin tamamlanması da uzun bekleyişin nedenlerinden biri oldu. Tüm bu prosedürler nedeniyle cenaze, toplamda 27 gün sonra Türkiye'ye ulaştı.

Uçak, İstanbul Havalimanı'na İndi

Ahu Tuğba'nın cenazesini taşıyan Türk Hava Yolları uçağı, 27 gün sonra saat 16.10'da İstanbul Havalimanı'na indi. Ünlü oyuncunun cenazesi, özel çelik tabut içinde güvenli bir şekilde taşındı.

Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, annesi için planlanan cenaze merasimleri hakkında bilgilendirici bir paylaşımda bulundu. Calvin, "Bu cumartesi (yarın) saat 11.00'de Beyoğlu Atlas Sineması'nda anma töreni olacaktır. Cenaze, Teşvikiye Camii'nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Annemi birlikte dualarla uğurlayalım, dualarla gitsin" ifadelerini kullandı. Ahu Tuğba, Yeşilçam'ın önemli isimlerinden biri olarak, sevenleri tarafından son bir kez anılacak.ahu-tugba-nin-cenazesi-27-gun-sonra-ozel-bir-17868429-8317-m.webpahu-tugba-nin-cenazesi-27-gun-sonra-ozel-bir-17868429-6705-m.webp