NECDET PEKMEZCİ
Öcalan Genelkurmay Başkanı olur muydu?
Bir vakitler Abdullah Öcalan, gözdeydi. Çok değil 4 yıl önceydi yaşananlar. Ayağına heyetler gelip gidiyordu. "Hizmete hazırım" dediği devlete bu kez akıl veriyordu. İmaj operasyonuna nedense “Kozmik Oda” operasyonun baş oyuncusu dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da kayıtsız kalmıyordu! Arınç, Öcalan’ı “Lisede namaz kılan 3 gençten biri” olarak çıkarıyordu kamuoyunun karşısına…
O üç gençten biri itibarlı isimdi; eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz!
Methiyenin düzüldüğü yıllarda ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanıydı. O da Arınç’ı boşa düşürmedi; Ankara Tapu Kadastro yıllarında Abdullah Öcalan ile birlikte Maltepe Camii’nde birlikte namaz kıldıklarını açıkladı.
Doğruydu anlatılanlar, anılar. Ancak, bir başlangıç noktası vardı Abdullah Öcalan’ın sola meyletmesinin. Emekli bir Albay vardı Tapu Kadastro Lisesi’nde, Türkçe öğretmeniydi. Öcalan.
Asker şair olarak tanınıyordu o yıllarda. Adı Faruk Çağlayan’dı. Askeri okullarda da hocalık yapmıştı yıllarca.
Öcalan, hiç unutmadı hocasını. Her fırsatta yazdığı “Kompozisyon” ödevlerinden hep tam not aldığını söyledi durdu. Söylemediği ise Faruk Çağlayan'ın emekli asker olduğuydu.
Öcalan’ın hocasına düşkünlüğü devlet heyeti ile yaptığı İmralı görüşmelerinin tutanaklarına da girdi. Terör örgütü PKK, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri Avrupa’da “İmralı notları” adıyla kitaplaştırdı. İşte o notlar arasında Öcalan yine sözü Faruk Çağlayan’a getiriyor ve diyordu ki; “Ben güzel kompozisyon yazarım. Bunu sizde biliyorsunuz. Onlar sizin arşivinizdedir.”
Demek ki Öcalan’ın yolu yine bir emekli subay olan ve Kore’de Ulaştırma Yüzbaşı rütbesiyle görev yapan Refik Korkut Yiğitbaş’ın sahibi olduğu Türkiye Fikir Ajansı’nın, çaycılığına bu ilişkiler ağı ile düşüyor.
Öcalan’ın bir sözü daha var, şehir efsanesi haline gelen. Askeri okul sınavlarına girdiğini yazılıyı geçtiğini ancak sözlüde “Kürt” kökenli olduğu için elendiğini idda ediyor Öcalan. Oysa işin aslı bambaşka. Öcalan, o sınava hiç girmedi. Ne yazılıya ne de sözlüye. Çünkü yaşını mahkeme kararı ile küçülttü.
Resmi kayıtlara göre Öcalan’ın doğum tarihi 14/ 04/ 1947. Öcalan 1966 yılında askeri lise kapısına geldiğinde yaşı 19. Mahkeme kararı ile 2 yaş küçülüyor. Ancak asker ve polis okullarının sınavlarına girebilmek için yaşta tashih olmaması gerekiyor. Haliyle Öcalan sınava bile giremiyor.