Bu sene evlenecekler dikkat! Düğününüz Salı günü ise iptal olmuş olabilir! Yeni karar açıklandı

Bu sene evlenecekler dikkat! Düğününüz Salı günü ise iptal olmuş olabilir! Yeni karar açıklandı

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez tarafından alınan karar ile birlikte düğün salonlarının Salı günü tatil olmasına karar verildiği ifade edildi.

Bu sene evlenmeyi düşünen binlerce çift için son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan bu uyarı ile birlikte düğün yapacak olan çiftlerin planladıkları tarihin artık Salı gününe denk gelmemesi gerektiği ifade edildi. Konuya ilişkin İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez tarafından yapılan açıklamalar ile bu kararın yeni alındığı ve 2023 yılında yeni bir karara kadar geçerliliğini koruyacağı öğrenildi.

Salı günü için alınan bu kararın ardından da bunun yanı sıra 2023 senesi için evlenecek olan kişilere KDV oranlarının düşürülmesi ile birlikte fiyat sabitlemesine de gidilebileceği öğrenildi.

REZERVASYONLARIMIZ ÇOK İYİ GİDİYOR!

İstanbul'da yapılan düğünler hakkında konuşan Sönmez, “İstanbul’da 2019 yılında 120 bin civarında tören yapılmıştı. 2020’de bu sayı pandemiyle birlikte 50 binlere düştü. 2021’de 130 bin, 2022’de yüzde 38’lik artışla 180 bin civarında düğün yapıldı. İstanbul’da yapılmış olan düğün sayıları, pandemi öncesindeki rakamları aşarak devam etti. 2023 rezervasyonlarımız çok iyi gidiyor. İstanbul’da bu yıl 200 bin ile 220 bin arasında düğün yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca pandemi öncesi rezervasyon kültürünü yeniden kazandık.” şeklinde yaptığı açıklamalar ile rezervasyonların İstanbul'daki son durumu hakkında konuştu.

SALI GÜNÜ KAPALI OLACAK!

Yapılan görüşmeler sonucunda kuaförlerin ve güzellik merkezlerinin salı günü kapalı olması kararına varılmıştı. Bu durumda da kuaförlerin çalışma günleri ile izin günlerinin uymamasının sorun olmaması için alınan bir karar ile düğün salonlarının da salı günleri kapalı olmasına karar verildiği ifade edildi.

Alınan bu kararın örnek olması gerektiğini düşünen Sönmez, “Sektördeki arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar ve istişare neticesinde, düğün salonlarının salı günleri tatil olmasıyla ilgili karar aldık. Kadın kuaförleri, güzellik uzmanları meslek oda temsilcileri ile yaptığımız istişarelerde, onlar da salı günü olmasının daha uygun olacağını, kendilerinin de bu karara uyabileceklerini belirtti. Esnaf odası olarak bunu İstanbul Valiliğine, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ve Ticaret Bakanlığımıza bildirdik. Geçen hafta İstanbul vali yardımcısı ile bu konuda bir toplantı yaptık ve olumlu geçti. Esnaf arkadaşlarımız, İstanbul Vali’mizden bu müjdeyi onaylamasını bekliyorlar. İstanbul’da pilot olarak başlatılacak çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

FİYATLAR HAKKINDA DA KONUŞTU!

Özellikle son 1 senede düğün salonlarının fiyatlarının artması hakkında da konuşan Sönmez, “Cumhurbaşkanı’mızdan talebimiz, 2023’te evlenecek çiftlere bir müjde anlamında KDV oranlarımızı sabitlenmesi. Düğün sektörü olarak, KDV oranlarının düşürülmesiyle 2023’ün ilk yarısında biz de fiyatlarımızı sabitlemeye hazırız.” şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte fiyatların düşürülmesi konusunda da hazır olduklarını dile getirdi.